4.2.06

Negative vibes dude

Ganske interessant å lese på BBC-News-Europe om hvilke land i verden som blir ansett på som mest posetivt/negativt.
Kongen på hauen (utenom Europa) er Japan. Men mer interessant er det at Iran er på minst likt, tett etterfulgt av USA, muligens ikke så overaskende. (Tipper danmark hadde skåra litt hat om testen hadde vert gjort etter disse Muhammed tegningene, ikke minst fra muslimske land)
influ_graph_203
GlobeScan sin undersøkelse

5 comments:

Jostein S. Hanssen said...

Kanskje mer interessant at BBC ser på Europa som et land....

Einar said...

Tabbe, Jostein... For det første er undersøkelsen gjort av noen andre enn BBC (se kilde nederst i tabellen). For det andre tipper jeg at man ser på Europa som et område, et begrep, mer enn ett land. Er nok også derfor ingen land var hovedsakelig negative til Europa (ingen rød søyle) fordi det blir for vagt. UK og Frankrike derimot...

Synes for øvrig ikke det er noe rart at Iran er så mislikt med tanke på shiafundamentalistene som styrer der og slenger om seg med fatwaer og atombombeplaner.

Daniel the 5 and Many said...

Eg e posetiv til Iran, det er på tide med litt mer spenning i den internationale poletikken... Palestinere og Jøder var greit nok, men det kan ikke måle seg med shiafundamentalister med atomvåpen... MER KALD KRIG! Kansje noen bør fyre opp noen flere muhammed tegninger for å fyre de enda mer opp...

Jostein S. Hanssen said...

Va Daniel som hadde skreve BBC i posten sin... Og det står jo faktisk "how a country is viewed"..

Dessuten prøvde eg bare å ver løyen.. (E selvfølgelig klar øve at BBC ikkje ser på Europa som et land..) Sorry. Ska ikkje forekomma igjen. Må ikkje blanda politikk og humor. Det blir jo for dumt.

Einar said...

sorry meg.. bare blitt så utrolig pirkete på kilder og sånn midt i oppgaveinnspurten. politikk må man kunne ha det morsomt med. "Hallo i uken" er jo et ypperlig eksempel på det.

Who Is Whriting this

 
Save the Net